LIFE-BUSINESS COACHING

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ – ΣΧΕΔΙΟ – ΔΡΑΣΗ

Πάτησε το κουμπί της επανεκκίνησης!

Coach: Ετυμολογικά η αγγλική λέξη Coach προέρχεται από ένα μέσο μεταφοράς του οποίου οι ρίζες βρίσκονται στην ουγγρική λέξη Kocsi, που σημαίνει μεταφορά και ονομάστηκε έτσι από ένα χωριό με έλατα.

Η πρώτη χρήση του όρου Coaching σήμαινε, στην αργκό της εποχής, την ύπαρξη ενός εκπαιδευτή ο οποίος βοηθούσε το φοιτητή να περάσει τις εξετάσεις του. Το Coaching, ως όρος, χρησιμοποιήθηκε με την έννοια της διαδικασίας για τη μεταφορά ενός ανθρώπου από το σημείο που ήταν στο σημείο που ήθελε να πάει.

 

Η εξέλιξη του Coaching επηρεάστηκε από επαγγελματίες/επιστήμονες και στελέχη προσωπικής ανάπτυξης, εκπαίδευσης ενηλίκων, ψυχολογίας, σπορ, νοσοκομείων, εταιρειών, βιομηχανιών και πολλών άλλων.

 

Από τα μέσα του 1990 το Coaching εξελίχθηκε σε περισσότερο ανεξάρτητη αρχή και επάγγελμα, ενώ τα διεθνή ινστιτούτα για το Coaching αναπτύχθηκαν με ταχύτατους ρυθμούς, θέτοντας σταδιακά τα στάνταρτ τόσο για το επάγγελμα όσο και για την εκπαίδευσή του.

 

Στη διαδικασία του Coaching χρησιμοποιούνται γνώσεις από διαφορετικές επιστήμες, όπως ψυχολογία, νευρολογική επιστήμη, κοινωνιολογία, επικοινωνία.

Βάσει αυτών, ο coach:

Ξεκλειδώνει το δυναμικό ενός ανθρώπου για τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων του μέσα από συνεργασία, επικεντρώνοντας στις λύσεις και διευκολύνει την απόδοση και ανάπτυξή του σε προσωπικό επίπεδο. Δίνοντάς του τη δυνατότητα εξέλιξης, αφού το ίδιο το άτομο καθορίζει το στόχο που θέλει να πετύχει, πηγαίνει με τη βοήθεια του coach προς τα εκεί!

Το Life Coaching δεν πηγαίνει στο παρελθόν, αλλά μένει και δίνει ενέργεια, δύναμη και εστιάζει στο παρόν και στο μέλλον!

 

Δεν δουλεύει σε καμία μορφή διαταραχής ή ψυχικής υγείας, αν και έχει μορφές και προσλαμβάνουσες από όλους κλάδους της ψυχικής υγείας, όπως προείπαμε!

 

Τα άτομα που ζητούν τη μέθοδο του life coach έχουν, ήδη, δουλέψει μεγάλο κομμάτι αυτογνωσίας. Με συνοδοιπόρο σας τον coach, δημιουργήστε ένα ασφαλές περιβάλλον μέσα στο οποίο θα δείτε τον εαυτό σας καθαρότερα και θα εργαστείτε με περισσότερη σκόπιμη σκέψη, δράση και αλλαγή συμπεριφοράς, για να πετύχετε συγκεκριμένους στόχους (οι οποίοι θα έχουν καθορισθεί), με συγκεκριμένα μέσα και κόστος, στο συντομότερο δυνατό χρόνο!

Business coach:

Το Business coach συμβάλλει, αποτελεσματικά, στην ανάπτυξη των ατόμων και των επιχειρήσεων, με απώτερο σκοπό την αλλαγή, τη βέλτιστη απόδοση και την άντληση ικανοποίησης από την εργασιακή και επιχειρηματική ζωή τους!

 

👉Έχεις μικρή επιχείρηση; 
👉Έχεις μεγάλη επιχείρηση; 
👉Σκέφτεσαι να ανοίξεις κατάστημα; 
👉Είσαι τοπικός επιχειρηματίας; 
👉Μήπως είσαι στέλεχος μεγάλης δομής; 
👉Οι εργαζόμενοι στην επιχείρησή σου δεν συμμετέχουν στο κοινό καλό; 
👉Δεν γνωρίζεις πώς να συνεργαστείς με τον προϊστάμενό σου ή με τους συναδέλφους σου; 

 

Τότε, τα οφέλη του business coaching θα σε βοηθήσουν να εστιάζεις μόνο στα ουσιώδη και τα σημαντικά, κάνοντας την εργασιακή σου καθημερινότητα ευκολότερη.

Το επιχειρείν δεν είναι εύκολη, ούτε απλή υπόθεση. Ο/η επαγγελματίας business coach θα σου δείξει το τρόπο να φτάσεις στην επιτυχία της επαγγελματικής σου καριέρας, στη σωστή λειτουργία της επιχείρησής σου, δίνοντάς σου εργαλεία να κατανοήσεις ότι, στην πραγματικότητα, τα πράγματα είναι πιο απλά!

 

Μαζί με τον coach θα καταφέρετε να γεφυρώσετε το σημείο που βρίσκεστε με το σημείο που οραματίζεστε να φτάσετε!

 

Ο coach θα είναι εκεί, για να υποστηρίξει με επαγγελματισμό τα εμπόδια στα οποία θα πέσεις, για να βρίσκετε, μαζί, απαντήσεις στα δύσκολα ερωτήματα και, συνεχώς, θα σε παρακινεί να κοιτάζεις το στόχο σου, αφού θα λειτουργεί σαν… καθρέφτης σου!

 

Το Business coaching είναι μια δημιουργική διαδικασία με μόνο σκοπό την εξέλιξη, κάνοντας πραγματικά όλα αυτά που απέφευγες να κανείς μόνος σου!

 

Πηγές: ΕΚΠΑ, CAREER & BUSINESS COACHING